Om diverse redenen laten steeds meer bedrijven personeel een of meerdere dagen thuiswerken. Ook zijn er steeds meer mobiele gebruikers die vanuit een hotel of andere plek hun werk doen. Door gebruik te maken van VPN soft- of hardware heeft de thuiswerker of mobiele gebruiker toegang tot het bedrijfsnetwerk en kan zo een groot deel van zijn of haar taken uitvoeren.

Waar het een thuiswerker en mobiele gebruiker echter vaak aan ontbreekt is een telefoon. Uiteraard is er wel de huis- of mobiele telefoon waarnaar kan worden doorgeschakeld, maar dat is niet altijd praktisch. Bovendien worden er bij het gebruik van de huis- of mobiele telefoon opeens kosten gemaakt die er op kantoor niet zouden zijn.

Met VoIP (Voice over IP) kan dit worden opgelost. Afhankelijk van de situatie kan ZXP uw bestaande telefoon systeem vervangen of uitbreiden. Vervolgens kan de thuiswerker of mobiele gebruiker met een speciale IP telefoon (of een gewone telefoon met een adapter) aangesloten op het telefoonnetwerk op kantoor.